Skip to main content

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een hele fijne manier om bewust met je zwangerschap bezig te zijn en je op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Ontspannen voorbereiden

De zwangerschap is een fase in je leven waarin signalen van je lichaam heel duidelijk aanwezig zijn omdat er zoveel verandert. Contact maken met je lichaam en je kindje is daarom een belangrijk onderdeel van de lessen. Daarnaast is er ook aandacht voor de voorbereiding op de bevalling, ademhaling, ontspanning en de transformatie tot moeder.

Opzet cursus zwangerschapsyoga

In een cyclus van 10 lessen komen alle onderwerpen meerdere keren aan bod en werken we toe naar de bevalling. Aan de hand van diverse thema’s krijg je informatie, doen we houdingen en is er aandacht voor de adem en ontspanning. Het laatste kwartier drinken we thee en kun je vragen stellen of ervaringen uitwisselen. Het is een doorlopende groep, tussen de 20 en 25 weken starten is ideaal, maar je mag ook eerder of later beginnen. Verlengen tot aan de bevallingsdatum is mogelijk. Eén keer in de 6-8 weken is er een partnerles. Tijdens de partnerles bespreken we de rol van je partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Kijk hier voor locatie en lestijden.

Ben je nog maar net zwanger en vind je het fijn om ontspanningslessen te volgen, dan kun je eerst ook een paar keer meedoen aan de lessen yoga en ontspanning en rond de 20 weken overstappen op de zwangerschapsyoga.

Kosten

€ 140,- voor 10 lessen, inclusief inhaalles, één partnerles en een hand-out met tips voor de bevalling en kraamtijd en een link naar een geluidsopname van de beginmeditatie en eindontspanning. Minder lessen volgen is ook mogelijk.

Aanmelden

Wil je weten wanneer je zou kunnen instromen? Stuur een mailtje naar yogapraktijk(at)theasmit.com of een appje naar 06-15547168 met daarin je uitgerekende datum. Ik laat je zo snel mogelijk weten wanneer je in kunt stromen.

De lessen zijn op locatie in Al Nour, Blekerstraat 17, Groningen. Eventueel kun je online meedoen. Privéles bij jou thuis of privéles online is ook mogelijk. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar yogapraktijk(at)theasmit.com of een appje naar 06-15547168.

Lees hier de coronamaatregelen zodat je veilig deel kunt nemen aan de lessen zwangerschapsyoga.

Terugkomles

Na de bevalling nodig ik je uit om een keer mee te komen doen aan de terugkomles (met baby) die ik één keer in de 8-10 weken organiseer. Hiervoor kun je je apart inschrijven (€15,-).

Wil je eerst een keer proberen of zwangerschapsyoga bij je past? Mail of app dan even wanneer je een proefles zou kunnen doen.

Na je cursus kun je verlengen en zo doorgaan tot de uitgerekende datum. (€14,- per les, na 10 lessen € 12,- per keer).

Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om aan een groep deel te nemen is er ook een mogelijkheid om individueel (eventueel samen met je partner) één of twee lessen op maat te volgen.