Skip to main content

Ervaringen zwangerschapsyoga

Na afloop van de zwangerschapsyoga heb ik altijd nog even contact met de jonge moeders om te horen hoe de bevalling is gegaan en hoe het nu met ze gaat. En wat hebben ze van het geleerde kunnen toepassen?

De verhalen die ik terughoor van de vrouwen vertel ik in de zwangerschapsyoga groep. Zo hoor je gedurende je cursus heel verschillende verhalen. Hier een paar citaten uit de honderden verhalen:

Sophie

"Ik kijk erg positief terug op mijn bevalling. Ik ben erg blij dat ik thuis ben bevallen en heb veel aan de yoga lessen gehad. Ik wist hierdoor goed wat me te wachten stond en wat ik kon doen om de weeën op te vangen. Ik kon goed naar mijn lichaam luisteren en heb de hele bevalling het gevoel gehad controle te hebben over mijn lichaam. Ook had ik veel vertrouwen in dat mijn lichaam wist wat het moest doen, dit heb ik de gehele bevalling gevolgd. Het lukte mij goed te ontspannen en ik denk niet dat dit zo goed was gelukt zonder de yoga lessen".

Marije

"Ook al heb ik een keizersnede gehad. Ik heb toch veel gehad aan de lessen zwangerschapsyoga. Doordat we zoveel geoefend hadden met overgave kon ik me,  toen alles anders liep,  toch overgeven aan de situatie. Ik dacht: Jongens, ik heb mijn best gedaan, ik geef me nu helemaal over aan jullie kundige handen. En zo heb ik heel ontspannen de geboorte van ons kind via de natuurlijk keizersnede kunnen ervaren. De oefeningen over omgaan met pijn heb ik overigens de dagen na de keizersnede nog goed kunnen gebruiken. "

Saskia

"We vonden de partneravond erg prettig. Het was fijn om samen even een avond bewust bezig te zijn met de zwangerschap en de voorbereiding op alle veranderingen. Mijn man heeft veel praktische tips kunnen toepassen tijdens de bevalling. Hij was mijn steun en toeverlaat bij de ademhaling. Ik had het zonder zijn steun niet gered."

Anne

"De ademhalingsoefeningen hebben me er echt doorheen gesleept. Vooral de buik- en flankademhaling".