Skip to main content

Folders

Op de website de verloskundige, van de beroepsvereniging van verloskundigen (KNOV) vind je een aantal nuttige folders. Je kunt ze downloaden van de website maar ook meenemen bij je bezoek aan de verloskundige.

De folders geven kort en bondig de juiste informatie en daarom verwijs ik er in mijn lessen ook vaak naar. Bekijk de website de Verloskundige voor meer nuttige informatie.

Omgaan met pijn

De folder 'Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn?' beschrijft allerlei manieren om de pijn tijdens het bevallen te verzachten. Met en zonder medicijnen (waaronder yoga).Wat kan thuis toegepast worden en waarvoor moet je naar het ziekenhuis? De folder beschrijft bij de medicatie ook duidelijk de voor- en nadelen van de verschillende middelen. Deze folder is in meerdere talen beschikbaar.

Voorbereiden

De folder 'Jouw bevalling, hoe bereid je je voor' beschrijft wat er met je gebeurt tijdens een bevalling en hoe je je  zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de bevalling. De folder is in meerdere talen beschikbaar.

Opvanghoudingen

De folder 'Jouw bevalling: welke houding past bij jou?' laat met plaatjes zien in welke verschillende houdingen je kunt bevallen. Als je bijvoorbeeld staand een wee opvangt, heb je minder pijn en duurt de bevalling vaak korter dan als je liggend bevalt. Jij bepaalt in welke houding je straks je baby op de wereld wilt zetten. Het is jouw bevalling. Als je je bevalhouding(en) zelf kiest, heb je meer controle.